Groentips & Groeninfo

winter

WINTER ACTIVITEITEN

Bescherming van rozen in pot
Een roos in pot op terras of balkom komt goed de winter door wanneer u de plant niet laat uitdrogen. Om te voorkomen dat uw pot in de winter stuk vriest, brengt u bij het planten tussen de pot en de aarde een laagje noppenfolie aan. Let wel op dat het gat aan de onderzijde van de pot vrij blijft om te kunnen afwateren. Het noppenfolie vangt het uitzetten van het water tijdens een vorstperiode op en zorgt er op die manier voor dat uw pot heel blijft.

 

 

Winterverzorging
Het is belangrijk dat de roos tijdens de wintermaanden beschermd wordt op haar meest kwetsbare plek: de oculatieplaats (dat is de dikke knobbel die nét onder de grond zit). Heuvel daarom de roos tijdig aan. Een laagje aarde rond deze plek is voldoende. Vergeet niet aarde weer weg te halen in de maand maart (bijvoorbeeld tijdens het snoeien). Wij raden aan om stamrozen te beschermen door een hand vol stro of dennentakken rond de oculatieplaats te binden. Er zijn ook speciale beschermzakken in de handel die u ook kunt gebruiken.
Gebruik liever geen zwarte (vuilnis)zak. De kans op verbranden tijdens de vorstperiode is zeer zeker aanwezig en de kans op schimmelvorming ná de vorst is groot.

 

meer

 

 

 

21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen